Мушице из праћке на излету у Пивницама

                

 IMG a27e1cc90c4d7de8cc29efaeb8540ff9 V Уз помоћ Националног савета словачке националне мањине и Словачког културно-просветног друштва из Ердевика наше "Мушице из праћке" су "одлетеле" 15. октобра 2019. у Пивнице на прославу Дана школе. 

                Чланови дечје позоришне групе су на позив директора ОШ "15. октобар" а у организацији наставница те школе Јармиле Чобрда и Весне Камањ апсолвирали диван излет. Наши глумци су најпре одиграли позоришну представу "Мушице из праћке" по сценарију Даниеле Легињ Сабо а у режији наставнице Руженке и Влатка Ђурика, која је однела бронзану плакету на 26. Смотри словачког дечјег драмског стваралаштва "3пута Ђ" у Старој Пазови.

Додали смо каменчић у шарени мозаик пригодног програма посвећеног Дану школе не само путем дечје представе већ и учешћем у ликовном конкурсу на тему:"Када би деца светом владала". Наше ученице 3.1 одељења Сара Чинчурак и Теодора Моцко су освојиле лепе награде на поменутом конкурсу.

Гостољубиви Пивничани су се у потпуности посветили својим гостима и изнели основне информације о основној школи, о селу и организовали посете значајнијим институцијама у селу.

Тако смо заједно посетили Ђаконску кућу, Словачку евангеличку цркву и Храм Успења Пресвете Богородице. Срдачно су нас дочекали чланице Удружења жена, евангелички и православни свештеник са ученицима који посећују часове веронауке.

                Растанак је био дирљив уз обећања да ће се посете и дружења наставити и у будућности.